czwartek, 28 sierpnia 2008

tarta warzywna


Koniec remontu więc można trochę czasu spędzić w kuchni. Tarta, podejście nr 2 :) Farsz jest super, ciasto.. te sprawę przemilczę. Więc środek: kapusta, kiszona, kapusta biała, fasolka zielona szparagowa, pieczarki, cebula, koperek, mleko sojowe (niesłodzone) pieprz, sól, curry, mielona ostra papryka.
Ciasto podpiec w piekarniku, wszystkie warzywka posiekać i wrzucić na woka z wodą, podsmażyć i doprawić świeżo zmielonym pieprzem i morską solą. Na podpieczony spód wysypać farsz. 1/3 szklanki mleka sojowego (niesłodzonego), duża szczypta curry i papryki mielonej ostrej, sporo posiekanego koperku, wszystko to wymieszać i w miarę równomiernie wylać na tarte, zapiekać jeszcze jakieś 15 minut [;

3 komentarze:

Lucyna Wegankiewiczowa pisze...

Ale co ci nie wychodzi z tym ciastek dokładnie? Kruszy się czy lepi?

Summer pisze...

kruszy i mi nie smakuje, chociaż jest dobrze wypieczone to strasznie czuć mąke

Lucyna Wegankiewiczowa pisze...

to za mało tłuszczu dodajesz widocznie. Wypróbuj takie zagniatane a la kruche, na margarynie.