wtorek, 23 września 2008
sos pieczarkowy.
Bazą do sosu będzie bulion spod warzyw gotowanych na kotlety :)
Szklanka bulionu warzywnego,
4 średnie pieczarki,
malutka cebulka,
5 łyżek mleka sojowego naturalnego (niesłodzone),
1.5 łyżeczki mąki ziemniaczanej.
Sól, pieprz świeżo zmielony.
Trzemy pieczarki i cebule. Wrzucamy na suchą patelnie i co chwilę mieszamy. Gdy pieczarki znacznie zmniejszą swoją objętość wlewamy bulion i czekamy aż około połowy płynu wyparuje. W szklance mieszamy mleko sojowe z mąką ziemniaczaną. Wlewamy na patelnie i mieszamy. Doprawiamy i jeszcze jakiś czas trzymamy na ogniu. Smakujemy, znów doprawiamy i w gotowe ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz