niedziela, 28 września 2008

ciecierzyca ze szpinakiem


To znaczy obiad w 4 minuty:) Oczywiście jeśli ciecierzycę bierzemy z puszki, a nie sami gotujemy. Cebulka, 3 ząbki czosnku, garść oczyszczonego i porozrywanego szpinaku, łyżeczka świeżego startego imbiru/ duża szczypta mielonego z paczki, pół puszki ciecierzycy. Sól i pieprz. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulkę i czosnek, gdy się zeszklą wrzucamy cieciora, doprawiamy imbirem, solą i pieprzem. Chwilę smażymy, po kilku minutach wrzucamy porwany w kawałeczki szpinak. Gdy liście zwiną się do minimum znaczyć to będzie, że już gotowe. :)

1 komentarz:

pieczoki pisze...

helou!
fajny przepis, na pewno wypróbujemy!
pozdrav :)