poniedziałek, 22 czerwca 2009

Paprykarz bez papryki


*Mleko w proszku
*jajka w proszku,
*witaminy w kapsułkach
-woda w proszku?
nie, to już chyba przesada, ale paprykarz bez papryki jest chyba ok ;) najważniejsze, ze smaczny i szybki.
Włoszczyznę ścieramy na tarce, zupełnie jak do soi po grecku. Na bardzo małej ilości oliwy w woku troszkę to dusimy, dorzucamy przysmażoną cebulkę, znów trochę dusimy, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy, nastepnie ugotowany ryż/kaszę w takiej ilości by sie wszystko ładnie pokleiło. Na koniec świeże oregano i natka pietruchu. Buziole : *

2 komentarze:

Lucyna Wegankiewiczowa pisze...

Też robilam paprykarz bez papryki, za to z tempeh:) Dla pocieszenia dodam, ze oryginalny rownież jej nie zawiera ;)

Ada pisze...

super!
wlaśnie zrobiłam :)
dzięki!